Over het emigreren naar Duitsland

Wilt u agrarisch emigreren naar Duitsland? Dan bent u bij Landlords vastgoed Nederland op het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in emigratiebegeleiding en alle zaken die hierbij komen kijken. Hierbij kunnen wij u natuurlijk ook verder helpen met de aankoop, verkoop of uitbreiding van uw bedrijf in en buiten Nederland.

Duitsland: Diverse type bedrijven en een non nonsense cultuur

Lees meer

Duitsland

De nabije ligging van de Bondsrepubliek Duitsland is voor Nederlanders zeer gunstig om heen te emigreren, omdat het erg dichtbij ligt. Duitsland behoort tot de Eurozone en de Europese Unie en heeft met 80 miljoen inwoners ook het grootste inwonersaantal van alle landen in de Europese Unie. Na de Tweede Wereldoorlog heeft Duitsland zich ontwikkeld tot een van de belangrijkste industrielanden ter wereld. De staat bemoeit zich ook niet met zaken als loon- en prijsvorming. Verder is er veel pachtgrond, zijn er minder beperkingen en is de taal-cultuur redelijk makkelijk en bekend.  

Agrarische sector in Duitsland

De agrarische sector in Duitsland heeft een erg klein aandeel van de totale economie, ondanks de 280.000 agrarische bedrijven. De belangrijkste agrarische gebieden bevinden zich in de noordelijke deelstaten Nordrhein-Westfalen en Nedersaksen en in de zuidelijke gebieden Beieren en Baden-Württemberg. Duitsland heeft gematigd zeeklimaat, dit zorgt voor perfecte omstandigheden voor de landbouw. In het oosten van Duitsland is het wat droger en neigt het meer naar een landklimaat. Het Deutsche Bauernverband (DBV) is de belangrijkste agrarische beroepsvereniging van het land.

Melkveebedrijf kopen in Duitsland

Duitsland is de grootste zuivelproducent van de EU en is daarmee een echt zuivelland. De belangrijkste zuivelgebieden zijn het zuidoosten en het noordwesten. Duitsland kent geen fosfaatrechtenstelsel, dit is een groot verschil met Nederland. In het oosten liggen veel kansen voor Nederlandse agrarische ondernemers. Hier vind je grote melkveebedrijven die opgezet zijn tijdens het communisme. Deze melkveebedrijven zijn vaak verouderd, maar hebben normaal gezien veel land en een lage kostprijs. Het is daarom ook niet ongewoon dat een agrarisch bedrijf door een buitenlandse ondernemer wordt overgenomen.

Akkerbouwbedrijf kopen in Duitsland

Duitsland kent een divers landschap, waar een groot deel van het landschap wordt gebruikt voor de akkerbouw. De hoofdgewassen van de akkerbouw zijn granen, welke vooral in het noorden verbouwd worden. In het midden van het land worden er gewassen als aardappelen en suikerbieten verbouwd. Net zoals Frankrijk worden er in Duitsland ook groente, fruit en natuurlijk wijn geproduceerd. Tuinbouw speelt in Duitsland wel nauwelijks een rol.   

Sociale zaken en cultuur in Duitsland

De Duitsers staan bekend om de 'deutsche punkligheit'. In Duitsland is het dan ook belangrijk om afspraken na te komen en ruim van te voren in te plannen. Daarnaast is het heel gebruikelijk om Duits te praten in plaats van Engels. Vooral in de agrarische sector wordt zakelijk gezien overwegend Duits gesproken. 

Het sociale stelsel en onderwij is te vergelijken met dat van Nederland. Zo heb je onder andere een ziektekostenverzekering en werklooshiedsregeling. 

Bekijken alle Boerderijen